YFC International
De mai bine de șaptezeci de ani, Youth for Christ comunică tinerilor mesajul puternic al lui Isus Cristos care schimbă vieți. Youth for Christ a luat ființă pe la mijlocul anilor 1940, în urma unei chemări a lui Dumnezeu care a impulsionat simultan zeci de lideri din locații diferite să se concentreze asupra tinerilor la care biserica nu putea să ajungă.
În urma acestui fapt, tineri evangheliști au început să organizeze întâlniri masive sub numele de „Youth for Christ” în multe orașe din Statele Unite și de peste granițe. Mișcarea s-a extins atât de rapid încât în curând a fost nevoie de o echipă de conducere și organizare, astfel că în 1944 păstorul Torrey Johnson din Chicago a fost ales primul președinte Youth for Christ, iar Billy Graham primul evanghelist full-time.
1937: În Statele Unite s-au lansat multe evenimente de evanghelizare sub numele de Youth For Christ.
1944: YFC a luat ființă oficial, cu Torrey Johnson președinte iar Billy Graham primul membru full-time al staffului.
1946: YFC și-a început activitatea în Europa.
1947: YFC și-a început activitatea în Asia și Africa, devenind o mișcare globală.
Today: YFC este reprezentat în mai bine de 100 de națiuni din toată lumea.
Citește mai multe aici: yfci.org
YFC Romania
1992: Mark Montgomery l-a invitat pe Myung Soo în România, încurajându-l să înceapă activitatea YFC în România. În mai, Myung-Soo s-a mutat din Belgia în România.
1993:YFC România a lansat multe evenimente în toată țara. Una dintre principalele reușite ale YFC România au fost grupurile numite „trio de rugăciune”.
1997: În 25 iunie, organizația YFC România a fost înregistrată oficial ca ONG. Myung Soo a fost desemnat director național. Evódia Budai s-a numărat printre voluntarii de bază.
2011: JP Longeron a devenit director național iar Myung Soo președintele consiliului director. Ei au reorganizat YFC România, reușind astfel să angajeze primii doi membri români în staff (Ștefan Grancea și Cornelia Sbircea). Când Ștefan Grancea și soția lui, Emilia, s-au alăturat echipei, a început lucrarea YFC cu romii.
2015: Youth Music Fest a devenit un eveniment YFC România. Câteva sute de tineri au participat la acest festival unic românesc.
2017: Sorin Mihalache a fost angajat de YFC pentru a dezvolta o lucrare în domeniul muzical, iar împreună cu soția sa slujesc tinerilor din satul lor.
2018: Zoli Schuller și soția lui, Csilla, au fost angajați pentru a dezvolta o lucrare cu tinerii maghiari. Mark și Adrianna Brown au slujit în YFC România 3 luni pe timpul verii.
2019: Încă un cuplu, David și Rebeca Clinckscales s-au alăturat echipei, ca să înceapă YFC în Slatina.
2019: După multă rugăciune, post și discuții îndelungate, consiliul director YFC România a decis în unanimitate să lanseze o campanie numită „3000 de Pași”, cu următoarele obiective:
- Achiziționarea Complexului Poarta Oilor (un centru de conferințe și tabere în mijlocul României).
- Extinderea echipei de staff de la 10 la 30 de persoane în următorii 3 ani.
- Lucrarea cu 2000 de tineri săptămânal.
- Lucrarea cu 5000 de tineri anual.
2020: Dániel Budai s-a alăturat echipei, iar Emese Nagy a fost angajată ca asistent director.
În prezent, lucrarea YFC România este prezentă în 6 zone diferite: Augustin, Brătășanca, Gârbova, Oradea, Slatina și Târgu-Mureș.
2021: În timp ce lumea era încă afectată de diferite restricții COVID, YFC România a continuat să crească în moduri misterioase. Adi Ognean s-a alăturat echipei.
2022: YFC România este acum activă în 9 locații diferite: Augustin, Brașov, Brătășanca, Gârbova, Moreni, Oradea, Slatina, Târgu Mureș și Zalău.
2023: Adal și Miranda Hawkins au intervenit ca directori naționali interimari, în timp ce JP era în concediu sabatic. De asemenea, au început să conducă Poarta Oilor, după ce foștii manageri, Thomas și Coralie Gyger s-au mutat acasă în Elveția.