YFC History

Nemzetközi YFC

A Youth for Christ szervezet több mint hetven éve hirdeti fiatalok számára Jézus Krisztus élet-megváltó üzenetét. YFC a ‘40-es évek közepén született, amikor Isten több tucat vezetőt indított egyidőben, különböző helyszíneken arra, hogy foglalkozzanak azokkal a fiatalokkal, akiket az Egyház nem tudott elérni.

Ennek köszönhetően szerte az Egyesült Államokban és annak határain túl fiatal és szenvedélyes evangélisták forradalmi módszerekkel kezdtek megszólítani tömegeket a YFC név alatt. A mozgalom gyors növekedésével szükségessé vált egy struktúra és egy vezetőség létrehozása. 1944-ben Chicago-ban választották meg az első YFC elnököt, éspedig Torrey Johnson lelkipásztort, valamint az első teljes idejű YFC evangélistát, Billy Graham-et.

Billy Graham
Timeline

1937: Evangélizációs alkalmak kezdődtek el szerte az Egyesült Államokban a Youth For Christ név alatt.

1944: Hivatalosan megszületett a YFC szervezet, melynek elnöke Torrey Johnson és első teljes idejű alkalmazottja Billy Graham volt.

1946: Európában is elkezdődött a YFC.

1947: A YFC kiterjedt Ázsiára és Afrikára, ezzel világszintű mozgalommá vált.

Ma: A YFC több mint 100 államban van jelen.

Többet olvashatsz erről itt (angol nyelvű tartalom): yfci.org

Romániai YFC

1992: Myung Soo-t Mark Montgomery hozta el Romániába, bátorítva őt, hogy kezdje el a YFC munkát ebben az országban. Májusban Myung Soo elhagyta Belgiumot és ide költözött.

1993: YFC alkalmak indultak el az ország különböző pontjain. Különösen sikeresnek bizonyultak a YFC hármas imacsoportjai, az imatrió csoportok.

YFC Romania
MyungSoo

1997: Június 25.-én jegyezték be hivatalosan a Romániai YFC civil szervezetet, Myung Soo lévén az akkori nemzeti vezető. Budai Evódia önkéntesként fontos szerepet töltött be a szervezetben.

2011: Myung Soo bizottsági elnöki szerepet vállalt, míg JP Longeron lett az új nemzeti vezető. Újraszervezés által a Romániai YFC alkalmazni tudta az első két munkatársat: Ștefan Grancea-t és Cornelia Sbircea-t). Ștefan és felesége, Emilia csatlakozásával elindult a Romániai YFC roma missziója.

2015: A Youth Music Fest zenefesztivál elkezdett a YFC szervezet keretében működni (pár száz romániai fiatal gyűlt össze erre a – romániában egyedinek számító – fesztiválra).

2017: Sorin Mihalache csatlakozott a YFC munkacsapatához azzal a céllal, hogy zenei szolgálatot alakítson ki és feleségével együtt szolgálják a környezetükben lévő fiatalokat.

2018: Magyar fiatalok közötti szolgálatra alkalmazta a YFC Schuller Zoltánt, majd feleségét, Csillát. Mark és Adrianna Brown 3 hónapos nyári YFC szolgálatot vállaltak.

2019: Egy újabb házaspár, Clinkscales David és Rebeca Szlatinán kezdtek el YFC szolgálatot.

Staff & Board having fun

2019: Sok imádkozás, böjtölés és tárgyalás eredményeként a Romániai YFC bizottsága egyöntetűen döntött amellett, hogy elindítja “3000 STEPS”-nek elnevezett vízióját. Kitűzések:

  • Megvásárolni a “Poarta Oilor” nevű turisztikai központot (Románia földrajzi középpontjában).
  • 3 éven belül az alkalmazottak számát 10-ről 30-ra növelni.
  • Hetente 2000 fiatalt elérni.
  • 5000-re emelni az évente megszólított fiatalok számát.

2020: Budai Dániel csatlakozott az ifjúsági munkások csapatához és Nagy Emesét igazgató-asszisztensi szerepkörbe alkalmazták.

A Romániai YFC jelenleg az ország 6 különböző pontján van jelen: Ágostonfalva, Brătășanca, Marosvásárhely, Nagyvárad, Szászorbó és Szlatina.