A csapat

JP & Ely Longeron2023-12-11T11:03:37+00:00
JP & Ely Longeron

JP & Ely Longeron

Nemzeti igazgató - Marosvásárhely

JP (Jean-Philippe) francia, felesége Ely (Elisabeta) román nemzetiségű. Négy fiuk van: Nathan, Elias, Joel és Nehemia. JP 2011 óta vezeti a Romániai YFC szolgálatot.

Elhívásuk a romániai ifjúsági munkások inspirálása, képzése és kiküldése, hogy hirdessék az Evangéliumot Romániában. További információ itt: https://jpely.eu/en/.

Adalberto & Miranda Hawkins2023-12-11T11:07:54+00:00

Adalberto & Miranda Hawkins

Poarta Oilor központ menedzserei - Nagyszeben

Adalberto and Miranda Hawkins 2020-ban házasodtak össze és egy fiuk van, Enzo. 

Adalberto Kolumbiában született és nőtt fel. Pénzügyi és nemzetközi gazdaságpolitikát tanult az egyetemen. Amikor 2014-ben egy tanítványság kurzust végzett a YWAM szervezésében, úgy érezte Isten Franciaországba hívja őt szolgálni. Odaköltözött és 2016-ban végezte el a mesterképzést hotel management témában. Miranda az Egyesült Államokban, Pittsburgh-ban született, és szociális munkából szerzett diplomát. 2019-ben Párizsba költözött, hogy teljes idejű misszionárius legyen, és menedékkérőket, valamint menekülteket szólítson meg. Párizsban töltött éveik alatt elsősorban menekültek és a szexuális kereskedelem áldozatai felé szolgáltak.

2021-ben kezdtek el francia csapatokat hozni Romániába rövid távú missziós utakra, és 2023. januárjában költöztek ide. Miközben szenvedélyesen hirdetik az Evangéliumot és tanítják az embereket, hogyan engedelmeskedjenek Jézusnak, más misszionáriusokat szeretnének felkészíteni arra, hogy menjenek és keressék meg az elveszetteket. Remélik, hogy az elkövetkező években több fiatalt bátoríthatnak a misszió felfedezésére és támogathatják a helyi misszionáriusokat tanítványképzésen és vezetőképzésen keresztül. Jelenleg ők Poarta Oilor (a Romániai YFC táborközpontja) menedzserei. Hosszú távon szeretnének a romániai emberkereskedelem elleni erőfeszítésekbe is besegíteni.

Amikor nem szolgálnak, Adalberto kedvtelésből teológiát olvas vagy gördeszkázik, Miranda pedig szeret főzni és a kutyájukkal játszani.

Instagramon érheted el őket: @thehawkins.eu.

Adi Ognean2023-12-11T11:05:25+00:00
Adi Ognean

Adi Ognean

Pénzügyi vezető - Marosvásárhely

Adi a nemzeti iroda feladatainak egy szeletét tartja kézben, elsősorban a pénzügyeket intézi, emellett számos más háttérmunkából kiveszi a részét, hogy a szolgálat jól működhessen a terepen.

Egy marosvásárhelyi gyülekezet tagja, ahol Isten ajándéka által szolgál és az Úr segítségével bibliatanulmányozó csoportot vezet készséges keresztények számára. Vágya, hogy lásson elhivatott tanítványokat Jézus Urunk követésében és minél több olyan keresztényt, akik szellemi szülővé válnak a jelen és a következő nemzedékek számára

Jenci & Emese Nagy2023-12-08T14:07:47+00:00

Jenci & Emese Nagy

Tagjai a Támogató vezetői csapatnak & adminisztrációs vezető - Marosvásárhely

Jenci és Emese romániai születésű magyarok. Otthonuk Jedden, Marosvásárhely mellett tele van élettel kislányuknak, Évának és Johannának és számos látogatóiknak köszönhetően.

A Jenci és Emese által működtetett ingyenes “Álom Vendégház” pihenési- és szálláslehetőséget kínál az arra utazók számára: jenciandemke.wixsite.com/guesthouse

Közös vágyuk a keresztények közötti egység elősegítése. A szolgálatban szerzett különböző tapasztalataikat felhasználva, minden igyekezetükkel Isten országát kívánják építeni.

Phil & Scottie Rice2023-12-08T12:09:31+00:00
Phil & Scottie Rice

Phil & Scottie Rice

Képzés koordinátorok - Bukarest

Phil és Scottie Rice közel 25 éve dolgoznak az ifjúsági szolgálatban. Nem sokkal azután, hogy találkoztak, 1998-ban önkénteskedni kezdtek az ifjúság körében a High Pointe Baptista Gyülekezetben Texas államban, Austin városban.

Miután összeházasodtak, a Kentucky állambeli Louisville-be költöztek, hogy Phil tanulmányait végezhesse az ifjúsági munka témában. Ottlétük alatt a családjuk megkétszereződött két fiuk, Brady és Caleb születésével. Phil egyetemi munkája során egy évig szolgált a Graceland Baptista Gyülekezetben, majd két és fél évig a Shively Baptista Gyülekezet ifjúsági lelkésze volt. Gyakornoki időszakát követően több mint hét éven át főállású ifjúsági szolgáló volt. Ez idő alatt missziológiából mesterizett, majd főállású terepmisszionárius munkát választottak.

Phil az elmúlt 10 évben ifjúsági vezetőket képzett világszerte. A Rice család 2014. óta él és szolgál Romániában, Bukarestben.

Ștefan & Emilia Grancea2023-12-08T12:16:28+00:00

Ștefan & Emilia Grancea

YFC szolgálat vezetők - Ágostonfalva & Ürmös

Ștefan és Emilia a roma közösség felé szolgál Ágostonfalván és Ürmösön, Brassó közelében. 3 gyerekük van: Matei, Seth és Abigail. Isten arra hívta el őket, hogy veszélyeztetett és szegény környezetben élő, nevelés- és szeretethiányos gyerekeket és fiatalokat szólítsanak meg. Saját életútjuknak köszönhetően megértik azt a fájdalmat, amelyen ezek a fiatalok átmennek. Pont emiatt elkötelezettek, hogy mindenáron megosszák ezekkel a gyerekekkel és fiatalokkal az Evangéliumot és minden tapasztalatot, amit Isten személyesen az ő életükben elvégzett.

Sorin & Mihaela Mihalache2023-12-08T12:25:17+00:00
Sorin & Mihaela Mihalache

Sorin & Mihaela Mihalache

YFC szolgálat vezetők - Brătășanca

Sorin és Mihaela Brătășanca-n (Ploiești megye) élnek és egy Miriam nevű lányuk van. 2009-ben érezték a hívást, hogy az Evangéliumot a helyi fiatalok körében terjesszék, és ezt egy keresztény zenei és művészi fesztivál megszervezésével kezdték el. Ezen az eseményen ismerkedtek meg Myung Soo-val és ekkor keszdődött lépésenként egy gyönyörű barátság a YFC-al. Jelenleg Brătășanca-n és Moreni-ben szolgálnak, ahol heti rendszerességgel szerveznek programokat, rendezvényeket és táborokat gyerekeknek és fiataloknak. Mindketten szolgálnak a helyi gyülekezetben; Sorin hangszerórákat tart, felkészíti és bátorítja a tinédzsereket, hogy használják tehetségüket és képességeiket Isten Királysága érdekében, Mihaela pedig a vasárnapi iskolai tevékenységekben vesz részt.

Zoltán & Csilla Schuller2023-12-08T12:29:34+00:00

Zoltán & Csilla Schuller

YFC szolgálat vezetők - Marosvásárhely

Zoli és Csilla Schuller 3 gyerek (Abigél, Dániel és Naomi) szülei. Zoli nem hívő családban nőtt fel. A katonaság ideje alatt hívta el őt Isten egy katonatársán keresztül. Miután befogadta Krisztust a szívébe, ifjúsági munkásként kezdett el szolgálni és megismerte feleségét, Csillát.

Házasságkötésük után közösen folytatták az ifjúsági munkát, amelyre elhívást kaptak. Most mindketten teljes idejű szolgálók a Romániai YFC keretén belül. “Mivel a fiataloknak nagy szükségük van megismerni Krisztust, szeretjük Istent közöttük teljes időben szolgálni és látni a változást, amit Ő kimunkál az életükben”.


David & Rebeca Clinkscales2023-12-08T12:36:28+00:00
David & Rebeca Clinkscales

David & Rebeca Clinkscales

YFC szolgálat vezetők - Szlatina

David és Rebeca vegyes amerikai-román misszionárius család, akik Dél-Romániában szolgálnak.

Életük nagy részét a szolgálat határozta meg; dolgoztak különböző beosztásokban, Amerikában és Romániában egyaránt. 2019. óta működnek együtt a Romániai YFC-al. Heti alkalmakon, táborokon, különórákon keresztül szólítják meg a 6-19 éves fiatalokat és részt vesznek a helyi gyülekezeti szolgálat számos más területén Szlatinában (Olt megye). Ha többet szeretne megtudni szolgálatukról, látogassa meg weboldalukat: http://hopeforslatina.weekly.com/.

Robi & Enci Szederjesi2023-12-08T12:42:14+00:00

Robi & Enci Szederjesi

Ifjúsági munkás és YFC önkéntes munkatárs - Marosvásárhely

Enci 2020-ban kapcsolódott be a szolgálatba, melyet a Schuller házaspár vezet Marosvásárhelyen. Robi ekkortól vesz részt önkéntesen a fiatalok közötti szolgálatban.

Enci tinédzser korában számos különböző fiataloknak szóló eseményen és gyülekezeti alkalmon segítkezett. Már akkor rájött, hogy az élet nem csupán a megfelelésről és sikerekről szól (elvégezni az iskolát és egyetemet, férjhez menni, gyereket szülni stb.) és komolyan elgondolkozott azon, hogy a missziós mezőn szolgálja az Urat.

Még az egészségügyben dolgozott, amikor elkezdte az önkénteskedést Marosvásárhelyen a YFC ifjúsági szolgálatban. Hat hónap után az Úr arra mutatott rá, hogy eljött az ideje annak, ami felől ő már tinédzser korában döntött.

“Beleszerettem a szolgálatba és úgy döntöttem szeretném ezt hivatalosan, teljes munkaidőben végezni. Életvitelemmé szeretném, hogy váljon, mert látom az értelmét és áldásként élem meg, amikor engedelmeskedek Istennek és Őt szolgálom.”

Szilárd Mogyorosi2023-12-08T13:04:05+00:00
Szilárd Mogyorosi

Szilárd Mogyorosi

Ifjúsági munkás - Marosvásárhely

Szili egy Romániában született magyar anyanyelvű fiatal. Megtérése után, ahogyan egyre inkább kutatta Isten célját az életére nézve, mind közelebb került Isten számára kiszabott küldetéséhez. Szívügye a dicsőítő zene által való szolgálat, és bár zenészként számos területen dolgozott, valamint gyülekezetekben szolgált, teljes idejű missziós munkásként csak jelen pillanattól kezdi el szolgálatát. Kihívásként éli meg ezt az új fejezetet az életében, és hálás Istennek az elhívásért. A Marosvásárhelyi YFC-hoz csatlakozik Schuller Zoli & Csilla, valamint Szederjesi Enci & Robi csapatához, ahol az evangelizálás, lelki vezetés mellett a feladata főként a zenei vezetés, valamint a fiatalok dicsőítésben való képzése.

“Dicsőítés vezetőként érzem leginkább otthon magamat Isten szolgálatban, és szeretném ennek átformáló erejét megismertetni másokkal is. És bár sok területen érzem a fejlődés lehetőségét az életemben, szeretnék elsősorban, mint Isten eszköze, fejlődni hitben és engedelmességben.”

Eric (Myung Soo) MERCHIE2023-12-08T13:09:23+00:00

Eric (Myung Soo) MERCHIE

A Romániai YFC (Fiatalok Krisztusért) egyesület megalapítója - Hátszeg

Myung Soo Dél-Koreában született és 5 évesen fogadta őt örökbe egy belgiumi család. Jézus Krisztust 17 éves korában ismerte meg és 1992-ben döntött úgy, hogy Romániába költözik. 1997-ben Myung Soo hivatalosan elindította a YFC missziót Romániában. Azóta is a szervezetben szolgál (először Nemzeti vezetőként, majd Bizottsági elnökként, YFC Vezetőként Aradon és jelenleg Hátszegen). Több info a: myungsoo.ro oldalon.

Dániel Budai2023-12-08T13:19:42+00:00
Dániel Budai

Dániel Budai

Önkéntes YFC szolgálat vezető - Brassó

Dániel jelenleg Brassóban él feleségével, és a Magyar Baptista Gyülekezetben szolgál, mint lelkipásztor.

Szereti a szabadban tölteni az idejét, jó kikapcsolódásnak találja a téli sporttevékenységeket és előszeretettel versenyzik a sportpályákon. Úgy érzi, hogy azon generáció szolgálatára hívatott, melybe ő maga is tartozik, ezért helyi és országos szinten is részt vesz a fiatalok felé való szolgálatban. Nagyon vonzónak találja az ifjúsági munkát, ezért örömmel szolgál fiatalok felé.

A saját szavaival élve: “Hatalmas lehetőségeket látok az ifjúkorban, és szeretném a lehető legjobban kihasználni az időmet azzal, hogy szolgálok a fiatalok felé. Erre látok lehetőséget a YFC-al való együttműködésben.”

Viorel și Mădălina Crăciun2023-12-08T13:26:50+00:00

Viorel și Mădălina Crăciun

Önkéntes YFC szolgálat vezetők - Moreni

A Crăciun család a romániai Moreni nevű városban (Dâmbovița megye) él. Viorel, Mădălina és gyermekeik, Evelina, Naomi, Ruben és Ivan alkotják a családot. Együtt élvezik azt a kegyelmet, amelyet Isten mutat feléjük, és szolgálják a város közösségét az Ascendent keresztény központon keresztül, együttműködve a Romániai YFC-al. Céljuk, hogy bemutassák Jézust a gyerekeknek, fiataloknak és szüleiknek.

Ivan & Adina Goncalves2023-12-08T13:30:12+00:00
Ivan & Adina Goncalves

Ivan & Adina Goncalves

Önkéntes YFC szolgálat vezetők - Moreni

Három kontinens egy családban! Ez csak a De Lima Család lehet!
Ivan brazil, Adina román, és van egy közös kislányuk, Thandeka, aki Dél-Afrikában született.
Isten gondviselése által Romániát tették otthonukká, miután sok éven át szolgáltak az írországi és dél-afrikai gyülekezetekben.
A Moreni és a Brătășanca csapattal együtt, hirdetik Urunk, Jézus Krisztus evangéliumát az “Ascendent” Központ gyermekeinek és fiataljainak.
Úgy Ivan, mint Adina is részt vesz a  helyi gyülekezet szolgálatában és növekedésében Bratasanca városában; tanítványság, evangelizáció és a Krisztus megismerésében való közös növekedés által.
A legnagyobb családi kihívás számukra, az hogy megosszák idejüket Ivan világi munkája, a szolgálat és a családdal töltött idő között.
Családként az a vágyakozásuk, hogy életük dicsőséget hozzon Krisztusnak!

Beatrix Panait2023-12-11T11:08:20+00:00

Beatrix Panait

Önkéntes YFC szolgálat vezető - Nagyvárad

Panait Beatrix ifjúsági munkás a nagyváradi magyar tinik szolgálatában. Beatrix Lea-Patricia édesanyja. Mellékmunkájaként szenvedélyes és elhivatott angoltanár, emellett szeret kertészkedni. Beatrix minden pénteken és bármilyen alkalommal szeret időt tölteni az ifjúsági klub tinédzsereivel. Fő célja, hogy Istenhez vezesse őket és segítse őket a Megváltóval való kapcsolatuk fejlődésében. János 3, 16

Emese Boncidai2023-12-08T13:52:21+00:00
Emese Boncidai

Emese Boncidai

Önkéntes YFC szolgálat vezető - Zilah

Boncidai Emese magyar tini tanító Zilahon. Ebben a szolgálatban társai Farkas Levente, Nagy Anna és Ilyés Zizi. 

Emese 3 gyerek édesanyja (Tamara, Jefte, Nátán). Emellett férjének besegít a saját cégük előkönyvelésében. Nagyon szeret a tinikkel foglalkozni, amikor csak teheti. Fő célja, hogy minél több tini meghallja az Evangéliumot. Szeret olvasni, szervezkedni, másokon segíteni.

Elie & Evelyne Dufour2023-12-08T14:02:49+00:00

Elie & Evelyne Dufour

Lelkigondozók, tagjai a Támogató vezetői csapatnak - Marseille, Franciaország

Elie és Evelyne 15 évig misszionáriusok voltak Afrikában. Elie az adminisztrációval foglalkozott, míg Evelyne ápolónőként és tanítványképzésben dolgozott. Franciaországba visszatérve 15 évig lelkipásztori szolgálatban voltak. Aztán Marseille-ben egy keresztény szállót vezettek diákoknak.

2015-ös nyugdíjazásuk óta együttműködnek a Franciországi YFC-al, majd 2019-től a Romániai YFC-al is. Elie-nek és Evelyne-nek 3 gyermekük és 8 unokájuk van.

Go to Top