A csapat

Elie & Evelyne Dufour2020-12-02T10:50:50+00:00
Elie & Evelyne Dufour

Elie & Evelyne Dufour

Lelkigondozók

15 évig Elie és Evelyne Afrikában voltak misszionáriusok. Elie ügyintézéssel foglalkozott, míg Evelyn tanítványképzésben és egészségügyi asszisztensként szolgált. A következő 15 évben hazájukban, Franciaországban pásztoroltak egy gyülekezetet, majd 6 évig Marseille-ben menedzseltek egy keresztény diákotthont. Nyugdíjba-vonulásuk óta a Franciaországi YFC-al szolgálnak együtt és 2019-ben kezdtek el a Romániai YFC-al közreműködni. Elie és Evelyne 3 gyerekkel és 8 unokával büszkélkedhet.

JP & Ely Longeron2020-12-02T10:50:23+00:00

JP & Ely Longeron

Nemzeti vezető - Marosvásárhely

JP (Jean-Philippe) francia nemzetiségű, míg felesége Ely (Elisabeta) romániai születésű. 3 fiuk van: Nathan, Elias és Joel. 2011 óta szolgálnak a YFC misszió keretén belül. 

Szenvedélyük a romániai ifjúsági munkások felkészítése, ösztönzése és kiküldése, hogy hatékonyan hirdessék az Evangéliumot környezetükben. Több info a jpely.eu oldalon. jpely.eu.

Thomas & Coralie Gyger2020-12-02T10:49:18+00:00
Thomas & Coralie Gyger

Thomas & Coralie Gyger

Poarta Oilor turisztikai központ Menedzserei - Poarta Oilor, Szászorbó

Thomas és Coralie svájci házaspár, 2 gyerekük van: Yana és Ilan. Thomas mérnök, Coralie kereskedelmi alkalmazott. Isten hívásának engedelmeskedve úgy döntöttek, hogy 2020. tavaszán hátrahagyják otthonuk kényelmét, Romániába költöznek és átveszik a központ működtetését.

Coralie gyerekkora óta többször járt Szászorbón, mivel szülei néhány évig együttműködtek egy humanitárius alapítvánnyal ezen a településen. Szeret imádkozni másokkal mindennapi kihívásaik és helyzeteik felöl, valamint örömmel követi, hogy Isten hogyan munkálkodik életükben. Thomas lelkes túrázó, érdekli a hegyi kerékpározás, emellett szívügye a zene és dicsőítés.

Ștefan & Emilia Grancea2020-12-02T10:48:43+00:00

Ștefan & Emilia Grancea

YFC Vezetők - Ágostonfalva (Brassó)

Ștefan és Emilia a roma közösség felé szolgál Ágostonfalván és Ürmösön, Brassó közelében. 3 gyerekük van: Matei, Seth és Abigail. Isten arra hívta el őket, hogy veszélyeztetett és szegény környezetben élő, nevelés- és szeretethiányos gyerekeket és fiatalokat szólítsanak meg. Saját életútjuknak köszönhetően megértik azt a fájdalmat, amelyen ezek a fiatalok átmennek. Pont emiatt elkötelezettek, hogy mindenáron megosszák ezekkel a gyerekekkel és fiatalokkal az Evangéliumot és minden tapasztalatot, amit Isten személyesen az ő életükben elvégzett.

David & Rebeca Clinkscales2020-12-02T10:48:04+00:00
David & Rebeca Clinkscales

David & Rebeca Clinkscales

YFC Vezetők - Szlatina

David és Rebeca évtizedek óta fiatalok felé szolgálnak, megfordultak különböző gyülekezetekben, településeken és kultúrákban. Isten csodálatos kegyelméből szolgálati útjuk a Romániai YFC- hoz vezette őket, így jelenleg a szervezet részeként Szlatina-n szolgálják Krisztust a fiatalok körében.

2018 augusztusa óta foglalkoznak fiatalokkal és családokkal a “Grace” Baptista Gyülekezetben Szlatina-n. Isten különös szeretettel áldotta meg őket az ifjúság és munkatársaik felé. A 6. – 18. év közötti korosztályt angol nyelvórák, tini klubok, táborok és más tevékenységek révén szólítják meg. Többet tudhattok meg róluk és munkásságukról, illetve kapcsolatba léphettek velük a következő honlapon: hopeforslatina.weebly.com

Eric (Myung Soo) Merchie2020-12-02T10:47:39+00:00

Eric (Myung Soo) Merchie

Romániai YFC alapítója & Bizottsági alelnök - Poarta Oilor, Szászorbó

Myung Soo Koreában született és 5 évesen fogadta őt örökbe egy belgiumi család. Jézus Krisztust 17 éves korában ismerte meg és 1992-ben döntött úgy, hogy Romániába költözik. 1997-ben Myung Soo hivatalosan elindította a YFC missziót Romániában. Azóta is a szervezetben szolgál (először Nemzeti vezetőként, majd Bizottsági elnökként, YFC Vezetőként Aradon és jelenleg Szászorbón). Több info a: myungsoo.ro

Zoltán & Csilla Schuller2020-12-02T10:46:51+00:00
Zoltán & Csilla Schuller

Zoltán & Csilla Schuller

YFC Vezetők - Marosvásárhely

Zoli és Csilla Schuller 3 gyerek (Abigél, Dániel és Naomi) szülei. Zoli nem hívő családban nőtt fel. A katonaság ideje alatt hívta el őt Isten egy katonatársán keresztül. Miután befogadta Krisztust a szívébe, ifjúsági munkásként kezdett el szolgálni és megismerte feleségét, Csillát.

Házasságkötésük után közösen folytatták az ifjúsági munkát, amelyre elhívást éreztek. Most mindketten teljes idejű szolgálók a Romániai YFC keretén belül. “Mivel a fiataloknak nagy szükségük van megismerni Krisztust, szeretjük Istent közöttük teljes időben szolgálni és látni a változást, amit Ő kimunkál az életükben”.

Sorin & Mihaela Mihalache2020-12-02T10:46:03+00:00

Sorin & Mihaela Mihalache

YFC Vezetők & “The Kingdom” Fesztivál szervezői - Brătășanca (Ploiești)

Sorin és Mihaela egy kislány (Miriam) boldog szülei. 2010-ben elindítottak egy fesztivált azzal a céllal, hogy zenén keresztül terjesszék az Evangéliumot. Több éves múlt után a fesztivál neve “Youth Music Fest” – ről “The Kingdom” névre módosult (thekingdomfestival.ro). 

 

Sorin és Mihaela mindketten szolgálnak helyi gyülekezetükben Brătășanca-n, valamint gyermekek és fiatalok számára szerveznek evangélizációs alkalmakat. Sorin zene órákat is tart.

Jenő & Emese Nagy2020-12-02T10:45:02+00:00
Jenő & Emese Nagy

Jenő & Emese Nagy

Építkezési menedzser & Igazgató-asszisztens - Marosvásárhely

Jenci és Emese romániai születésű magyarok. Otthonuk Jedden, Marosvásárhely mellett tele van élettel kislányuknak, Évának és számos látogatóiknak köszönhetően.

A Jenci és Emese által működtetett ingyenes “Álom Vendégház” pihenési- és szálláslehetőséget kínál az arra utazók számára: jenciandemke.wixsite.com/guesthouse

Közös vágyuk a keresztények közötti egység elősegítése. A szolgálatban szerzett különböző tapasztalataikat felhasználva, minden igyekezetükkel Isten országát kívánják építeni.

Mark & Adrianna Brown2020-12-02T10:44:46+00:00

Mark & Adrianna Brown

Misszionáriusok - Brătășanca (Ploiești)

Mark és felesége, Adrianna Ausztráliából jött misszionáriusok. Helyi ifjúsági csoportjukban találtak rá szenvedélyükre: a fiatalokkal való foglalkozás örömére. Isten szívükre helyezte, hogy Romániában szolgáljanak, ugyanis Mark 1997 – 2006 között misszionárius gyerekként itt nevelkedett. Mark és Adrianna erős vágya, hogy az Evangéliumot eljuttassák gyerekekhez minden korosztályból.

Adi Ognean2021-10-19T13:16:25+00:00
Adi Ognean

Adi Ognean

Igazgató-asszisztens - Marosvásárhely

Adi hosszú ideje tagja a személyzetünkek és a terepen dolgozó csapatok asszisztenseként tevékenykedik. Ő segít JP-nek (Jean-Philippe) a papír munkában, adminisztrációban és más tevékenységekben. Egy Marosvásárhelyi gyülekezetben szolgál, ahol Isten segítségével biblia tanulmányozó csoportot vezet keresztények számára. Leghőbb vágya látni Jézusnak szentelt életű tanítványokat és olyan keresztényeket, akik lelki szüleik lehetnek a jelen és a jövő generációknak.

Agathe Mauler2021-10-19T13:21:03+00:00

Agathe Mauler

Misszionáriuso - Augustin

A nevem Agathe és francia nemzetiségű vagyok. Úgy érzem az Úr elhívott arra, hogy a tinédzserek és gyerekek között szolgáljak.

2015-ben találtam rá a romániai misszióra. Iskolai és egyetemi éveim alatt egy fiatalokból álló csoportban szolgáltam és keresztény rendezvényeket szerveztem Franciaországban és Romániában a “Francia missziós hetek”-en belül.

Néhány évig idősek gondozásával foglalkoztam, miután Isten elhívott arra, hogy teljes munkaidőben vegyek részt a romániai misszióban.

Szeretek embereket megismerni, felfedezni a kultúrájukat és hallani kedvteléseikről. Jó velük beszélgetni és együtt imádkozni.

2021 márciusa óta Augustinban élek és egy csapatban szolgálok Stefannal és Emiliaval, akiket segítek a tinédzserek között végzett munkában.

Daniel Budai2021-10-19T13:23:40+00:00
Daniel Budai

Daniel Budai

YFC munkatárs - Nagyvárad

Dániel jelenleg Nagyváradon él és ott végzi az egyetemet. Szeret időt tölteni a szabadban, kedveli a téli sportokat és a versenyszellemet a sportpályán. Saját generációja felé érez elhívást és ezért vesz részt az ifjúsági munkában a Nagyváradi Belvárosi Baptista Gyülekezetben. Emellett a tinédzserek közötti forgolódás is leköti, szívesen szolgál feléjük.

Szavait idézve: „Nagy potenciált látok a fiatal években, ezért szeretném még jobban kihasználni az időt a szolgálatra és ennek lehetőségét látom a YFC által végzett munkában is.”

Benji Vanzo2021-10-19T13:34:06+00:00

Benji Vanzo

Misszionáriuso - Brătășanca

A nevem Benjamin, 20 éves vagyok és francia nemzetiségű. Mindig szerettem a körülöttem lévőkkel megosztani az evangéliumot, különösen a gyerekekkel.

Felügyelőként dolgoztam egy iskolában, amikor a barátaim először meséltek nekem a YFC Romaniaról. Először 2020-ban jöttem Romániába, ahol három hónapon át segítettem a YFC által szervezett táborokban, s ekkor éreztem azt, hogy nekem itt a helyem. Ezután a YFC megkért, hogy jöjjek el ismét Romániába, ezúttal egy hosszabb időre. 2021 márciusa óta vagyok Brătășancaban és másfél évet tervezek arra szánni, hogy itt szolgáljak együtt Sorinnal és Mihaelaval a tinédzserek felé.

Go to Top