A csapat

JP & Ely Longeron2022-07-15T18:07:12+00:00
JP & Ely Longeron

JP & Ely Longeron

Nemzeti vezető - Marosvásárhely

JP (Jean-Philippe) francia nemzetiségű, míg felesége Ely (Elisabeta) romániai születésű. 3 fiuk van: Nathan, Elias és Joel. 2011 óta szolgálnak a YFC misszió keretén belül. 

Szenvedélyük a romániai ifjúsági munkások felkészítése, ösztönzése és kiküldése, hogy hatékonyan hirdessék az Evangéliumot környezetükben. Több info a jpely.eu oldalon. jpely.eu.

Adalberto & Miranda Hawkins2022-07-15T18:08:15+00:00

Adalberto & Miranda Hawkins

Támogató csoport - Párizs

Adalberto és Miranda Hawkins Franciaországban, Párizs városában lévő misszionáriusok. Szolgálatuk első sorban menekültek és a szex-kereskedelem áldozatai felé irányul.

Jelenleg frissen megtért muszlim hátterű emberek között élnek és tanítványozzák őket a keresztény életre a mindennapokban.

Lelkesen osztják meg az evangéliumot és tanítják az embereket arra, hogyan kövessék Jézust, de ugyanakkor az a vágy is él bennük, hogy más misszionáriusokat képezzenek ki arra, hogyan menjenek ki és érjék el az elveszetteket.

A YFC Románián belül is szeretnének ilyen módon szolgálni. Két fiatalokból álló francia csapatot is vezettek már a misszióban Románia területén és remélik, hogy sok fiatalt bátoríthatak a misszióra a következő években, valamint tanítványozó és vezető képző tréningekkel szeretnék támogatni a helyi misszionáriusokat. Hosszú távú célkitűzésük, hogy Románia területén is működhessen az a munka, amely az ember kereskedelem ellen veszi fel a harcot.

Amikor épp nem dolgoznak, Adalberto szivesen tölti idejét teológiai olvasmányok mellett vagy a gördeszkáján, Miranda pedig nagy örömét leli a főzésben és szeret a kutyájukkal játszani.

Jenő & Emese Nagy2022-07-15T18:09:09+00:00
Jenő & Emese Nagy

Jenő & Emese Nagy

Építkezési menedzser & Igazgató-asszisztens - Marosvásárhely

Jenci és Emese romániai születésű magyarok. Otthonuk Jedden, Marosvásárhely mellett tele van élettel kislányuknak, Évának és számos látogatóiknak köszönhetően.

A Jenci és Emese által működtetett ingyenes “Álom Vendégház” pihenési- és szálláslehetőséget kínál az arra utazók számára: jenciandemke.wixsite.com/guesthouse

Közös vágyuk a keresztények közötti egység elősegítése. A szolgálatban szerzett különböző tapasztalataikat felhasználva, minden igyekezetükkel Isten országát kívánják építeni.

Adi Ognean2022-07-15T18:09:58+00:00

Adi Ognean

Igazgató-asszisztens - Marosvásárhely

Adi hosszú ideje tagja a személyzetünkek és a terepen dolgozó csapatok asszisztenseként tevékenykedik. Ő segít JP-nek (Jean-Philippe) a papír munkában, adminisztrációban és más tevékenységekben. Egy Marosvásárhelyi gyülekezetben szolgál, ahol Isten segítségével biblia tanulmányozó csoportot vezet keresztények számára. Leghőbb vágya látni Jézusnak szentelt életű tanítványokat és olyan keresztényeket, akik lelki szüleik lehetnek a jelen és a jövő generációknak.

Elie & Evelyne Dufour2022-07-15T18:48:27+00:00
Elie & Evelyne Dufour

Elie & Evelyne Dufour

Lelkigondozók

15 évig Elie és Evelyne Afrikában voltak misszionáriusok. Elie ügyintézéssel foglalkozott, míg Evelyn tanítványképzésben és egészségügyi asszisztensként szolgált. A következő 15 évben hazájukban, Franciaországban pásztoroltak egy gyülekezetet, majd 6 évig Marseille-ben menedzseltek egy keresztény diákotthont. Nyugdíjba-vonulásuk óta a Franciaországi YFC-al szolgálnak együtt és 2019-ben kezdtek el a Romániai YFC-al közreműködni. Elie és Evelyne 3 gyerekkel és 8 unokával büszkélkedhet.

Eric (Myung Soo) Merchie2022-07-15T18:50:05+00:00

Eric (Myung Soo) Merchie

Romániai YFC alapítója & Bizottsági alelnök - Poarta Oilor, Szászorbó

Myung Soo Koreában született és 5 évesen fogadta őt örökbe egy belgiumi család. Jézus Krisztust 17 éves korában ismerte meg és 1992-ben döntött úgy, hogy Romániába költözik. 1997-ben Myung Soo hivatalosan elindította a YFC missziót Romániában. Azóta is a szervezetben szolgál (először Nemzeti vezetőként, majd Bizottsági elnökként, YFC Vezetőként Aradon és jelenleg Szászorbón). Több info a: myungsoo.ro

Ștefan & Emilia Grancea2022-07-15T18:50:50+00:00
Ștefan & Emilia Grancea

Ștefan & Emilia Grancea

YFC Vezetők - Ágostonfalva (Brassó)

Ștefan és Emilia a roma közösség felé szolgál Ágostonfalván és Ürmösön, Brassó közelében. 3 gyerekük van: Matei, Seth és Abigail. Isten arra hívta el őket, hogy veszélyeztetett és szegény környezetben élő, nevelés- és szeretethiányos gyerekeket és fiatalokat szólítsanak meg. Saját életútjuknak köszönhetően megértik azt a fájdalmat, amelyen ezek a fiatalok átmennek. Pont emiatt elkötelezettek, hogy mindenáron megosszák ezekkel a gyerekekkel és fiatalokkal az Evangéliumot és minden tapasztalatot, amit Isten személyesen az ő életükben elvégzett.

Sorin & Mihaela Mihalache2022-09-27T06:28:20+00:00

Sorin & Mihaela Mihalache

YFC Vezetők - Brătășanca (Ploiești)

Sorin és Mihaela egy kislány (Miriam) boldog szülei. 2010-ben elindítottak egy fesztivált azzal a céllal, hogy zenén keresztül terjesszék az Evangéliumot. Több éves múlt után a fesztivál neve “Youth Music Fest” – ről “The Kingdom” névre módosult (thekingdomfestival.ro). 

 

Sorin és Mihaela mindketten szolgálnak helyi gyülekezetükben Brătășanca-n, valamint gyermekek és fiatalok számára szerveznek evangélizációs alkalmakat. Sorin zene órákat is tart.

Zoltán & Csilla Schuller2022-07-15T18:52:30+00:00
Zoltán & Csilla Schuller

Zoltán & Csilla Schuller

YFC Vezetők - Marosvásárhely

Zoli és Csilla Schuller 3 gyerek (Abigél, Dániel és Naomi) szülei. Zoli nem hívő családban nőtt fel. A katonaság ideje alatt hívta el őt Isten egy katonatársán keresztül. Miután befogadta Krisztust a szívébe, ifjúsági munkásként kezdett el szolgálni és megismerte feleségét, Csillát.

Házasságkötésük után közösen folytatták az ifjúsági munkát, amelyre elhívást éreztek. Most mindketten teljes idejű szolgálók a Romániai YFC keretén belül. “Mivel a fiataloknak nagy szükségük van megismerni Krisztust, szeretjük Istent közöttük teljes időben szolgálni és látni a változást, amit Ő kimunkál az életükben”.

Enci & Robi2022-09-22T12:11:16+00:00

Enci & Robi

Személyzet - Târgu Mureș

Enci és Robi önkéntesek a fiatalok közötti szolgálatban, melyet a Schuller házaspár vezet.

Robi 2020 óta vesz részt a szolgálatban, amikor Enci bekapcsolódott a csapatba.

Tinédzser korában számos különböző fiataloknak szóló eseményen és gyülekezeti alkalmakon segített be. Már akkor rájött, hogy az élet nem csupán a megfelelésről és sikerekről szól (elvégezni az iskolát és egyetemet, férjhez menni, gyereket szülni stb.) és komolyan elgondolkozott azon, hogy a missziós mezőn szolgálja az Urat.

Még az egészségügyben dolgozott, amikor elkezdte az önkénteskedést Marosvásárhelyen a YFC ifjúsági szolgálatban. Hat hónap után az Úr arra mutatott rá, hogy eljött az ideje annak, ami felől ő már tinédzser korában döntött.

“Beleszerettem a szolgálatba és úgy döntöttem szeretném ezt hivatalosan, teljes munkaidőben végezni. Életvitelemmé szeretném, hogy váljon, mert látom az értelmét és áldásként élem meg, amikor engedelmeskedek Istennek és Őt szolgálom.”

 

Daniel Budai2022-07-15T18:54:24+00:00
Daniel Budai

Daniel Budai

YFC munkatárs - Nagyvárad

Dániel jelenleg Nagyváradon él és ott végzi az egyetemet. Szeret időt tölteni a szabadban, kedveli a téli sportokat és a versenyszellemet a sportpályán. Saját generációja felé érez elhívást és ezért vesz részt az ifjúsági munkában a Nagyváradi Belvárosi Baptista Gyülekezetben. Emellett a tinédzserek közötti forgolódás is leköti, szívesen szolgál feléjük.

Szavait idézve: „Nagy potenciált látok a fiatal években, ezért szeretném még jobban kihasználni az időt a szolgálatra és ennek lehetőségét látom a YFC által végzett munkában is.”

David & Rebeca Clinkscales2022-07-15T18:55:09+00:00

David & Rebeca Clinkscales

YFC Vezetők - Szlatina

David és Rebeca évtizedek óta fiatalok felé szolgálnak, megfordultak különböző gyülekezetekben, településeken és kultúrákban. Isten csodálatos kegyelméből szolgálati útjuk a Romániai YFC- hoz vezette őket, így jelenleg a szervezet részeként Szlatina-n szolgálják Krisztust a fiatalok körében.

2018 augusztusa óta foglalkoznak fiatalokkal és családokkal a “Grace” Baptista Gyülekezetben Szlatina-n. Isten különös szeretettel áldotta meg őket az ifjúság és munkatársaik felé. A 6. – 18. év közötti korosztályt angol nyelvórák, tini klubok, táborok és más tevékenységek révén szólítják meg. Többet tudhattok meg róluk és munkásságukról, illetve kapcsolatba léphettek velük a következő honlapon: hopeforslatina.weebly.com

Thomas & Coralie Gyger2022-07-15T18:55:59+00:00
Thomas & Coralie Gyger

Thomas & Coralie Gyger

Poarta Oilor turisztikai központ Menedzserei - Poarta Oilor, Szászorbó

Thomas és Coralie svájci házaspár, 2 gyerekük van: Yana és Ilan. Thomas mérnök, Coralie kereskedelmi alkalmazott. Isten hívásának engedelmeskedve úgy döntöttek, hogy 2020. tavaszán hátrahagyják otthonuk kényelmét, Romániába költöznek és átveszik a központ működtetését.

Coralie gyerekkora óta többször járt Szászorbón, mivel szülei néhány évig együttműködtek egy humanitárius alapítvánnyal ezen a településen. Szeret imádkozni másokkal mindennapi kihívásaik és helyzeteik felöl, valamint örömmel követi, hogy Isten hogyan munkálkodik életükben. Thomas lelkes túrázó, érdekli a hegyi kerékpározás, emellett szívügye a zene és dicsőítés.

Emma2022-09-27T06:23:21+00:00

Emma

Önkéntes - Brătășanca & Moreni

Szia, Emma vagyok! A hatalmas prériről, Saskatchewan Kanadából származom. Szenvedélyesen szeretem megosztani Isten szeretetét olyan módon, hogy befektetek a fiatalok és gyerekek életébe, miközben lehetőségem van felfedezni Isten teremtését és megismerkedni más kultúrákkal. Körülbelül 7 éve dolgozom fiatalokkal, de csak részmunkaidőben, és nemrégiben találtam rá új szenvedélyemre és izgalmamra; a teljes munkaidős szolgálatra. Azért vagyok itt Romániában 1 évig, hogy növekedjen a kapcsolatom Istennel és hogy megtanuljam, mit jelent teljes munkaidőben szolgálni. A Bratasanca és Moreni csapata mellett segédkezem, amikor csak szükség van rám!  

Néhány érdekesség rólam! Lelkipásztor gyerekként nőttem fel, és gyermekkorom nagy részét a gyülekezetben töltöttem. Tízgyermekes nagy családom van, anyukám és apukám, az idősebbik bátyám, a felesége és a két fiuk, az ikertestvéreim, valamint a húgom és a férje. Imádok mindent, ami a természethez kapcsolódik, és itt találhatsz rám, ahol a szabadidőm nagy részét töltöm!

 

Ivan & Adina2022-09-22T12:45:02+00:00
Ivan & Adina

Ivan & Adina

Személyzet - Moreni

Viorel și Mădălina2022-09-22T12:48:49+00:00

Viorel și Mădălina

Személyzet - Moreni

Go to Top