3000 Steps

Segíts elérnünk

5000 fiatalt évente.

Tegyél egy lépést>

Videó lejátszása

Isten arra indított minket, hogy:

 • megvásároljunk egy 135 férőhelyes turisztikai központot: Részletek
 • Build 3 drop-in centers and invest in new material such as vans and festival equipment: Részletek
 • munkatársaink számát 10-ről 30 főre növeljük és kipótoljuk jelenlegi alacsony bejövetelüket: Részletek
Poarta Oilor

Azzal a céllal, hogy:

 • hetente 2000 fiatallal foglalkozzunk (ez a szám 2019-ben 300 volt)
 • évente 5000 fiatal felé szolgáljunk (2019-ben 1000-hez jutottunk el)

Ezt a célt 3000 “lépéssel” (steps) érhetjük el
1 lépés = 1 személy €20/hónapos adománya 3 éven keresztül.

1035 lépést

értünk el eddig

1. Poarta Oilor turisztikai központ

Poarta Oilor egy 8100 négyzetméteren elterülő turisztikai központ Szászorbón, Fehér megyében. Előnyös elhelyezésének köszönhetően (Romániai földrajzi középpontjában, pár percre az autópályától és 40 perc távolságra a Nagyszebeni Nemzetközi Repülőtértől), Poarta Oilor tökéletes helyszínt biztosít konferenciák, nyári táborok, csoportos lelkigyakorlatok, tanítványképzők, csapatépítők és más missziós rendezvények számára.

A központ egy 35 szobából álló épületegyüttes, amely vendégfogadásra alkalmas az év minden szakában. Területén játszótér, sátorozós táborhely, szabadtéri medence és lakókocsis parkolási lehetőség is adott a további 7 szoba mellett (egyenként 8 ággyal), mely nyári üdülésre alkalmas. Ennek köszönhetően Poarta Oilor egy tökéletes székhelyt és további fejlődési lehetőségeket biztosít a Romániai YFC számára.

A komplexumot 2002.-ben alapította Frits és Tineke Sleeswijk Visser, amikoris motelként indult reggelizős lehetőséggel. Azóta folyamatosan fejlesztették, bővítették. Miközben a tulajdonosok azért imádkoztak, hogy a központot egy keresztény szervezetnek adhassák el, a Romániai YFC úgy érezte, hogy hit által lépéseket kell tenniük a létesítmény megvásárolásának céljával.

Poarta Oilor
YFC staff

2. Munkatársak szükségletei

2019-ben, a kampány kezdetén minden Romániai YFC munkatárs a saját megélhetésére szükséges anyagiakat 100%-ban elő kellett teremtse a Romániára jellemző alacsony jövedelmek mellett, – a nagyon idegennek és bonyolultnak számító – adománygyűjtési kísérletek révén. Segítségetekkel a szervezet emelni szeretné a romániai munkatársak jelenlegi fizetését, valamint újabb (igencsak szükséges) munkatársakat alkalmazna a fiatalok felé történő szolgálatra.

Segítségetekkel a “3000 steps” kampány a Romániai YFC-ot képessé teszi arra, hogy:

 • minden egyes romániai helyi munkatárs fizetését 25%-al növelje
 • további 20 munkatársat alkalmazzon
 • stabil munkaterületet biztosítson

A hatékony szolgálat ALAPJA a munkatársi CSAPAT. Ezért szeretnénk őket támogatni és megbátorítani egy, a szükségleteiket kielégítő fizetéssel.

3. Nappali foglalkoztató központok, járművek és más kellékek

1997. óta a Romániai YFC felszerelések nélkül vagy nagyon kevés kellékkel szolgált a fiatalok felé. Az elmúlt évek egyetlen megfogható beruházása egy kisbusz megvásárlása volt, melyet nyári táborainkban és különböző csapatok fogadására gyakran használunk. (Köszönet érte a Foundation For The Nations szervezetnek.)

Azonban munkatársainknak szükségük van eszközökre a heti ifjúsági és gyermekprogramok működtetéséhez. Amint a szervezet növekedéséért imádkoztunk, meggyőződtünk, hogy elérkezett az idő, hogy:

 • nappali központot létesítsünk 3 missziós helyszínen: Ágostonfalva, Brătășanca, Marosvásárhely
 • futballpályát készítsünk fiatalok számára Ágostonfalván
 • 3 kisbuszt/furgont vásároljunk
 • fesztivál szervezéséhez szükséges kellékeket szerezzünk be
 • sok “kis” eszközt vegyünk, melyeket szolgálatunkban, illetve különféle sport- és zene-tevékenységeinken rendszeresen használnánk

 

YFC resources

Töltsd le ismertető füzetünke

Kövesd A “3000 Steps” Projektet Szociális Média Csatornákon